The 'Arts of Crafts' weekend wordt verplaatst naar januari / februari 2021

Helaas moeten we het ‘Arts of Crafts’ weekend dat was gepland op 23 – 24 – 25 Oktober opnieuw vanwege de beperkingen door het Covid-19 virus verplaatsen.

We willen u graag in een veilige omgeving ontvangen en daarvoor zullen wij alle noodzakelijke maatregelen treffen. Maar met de huidige ontwikkelingen van toenemende besmettingen in Nederland vinden we het niet verantwoord om zo’n evenement op dit moment te organiseren. Vooralsnog wordt het ‘Arts of Crafts’ weekend opgeschoven naar januari / februari 2021. We zullen zo spoedig mogelijk de exacte data via de website bekendmaken.

In onze schitterende gerenoveerde kleuterschool wordt voor de eerste keer de tentoonstelling “Crafted Art & Design” gehouden. PASSI Galerie is voortgekomen uit Zilvergalerie de Watertoren, bekend vanwege de collectie hedendaagse zilverkunst. Na de verhuizing wil de galerie zich meer gaan profileren als een galerie van diverse disciplines; vallend onder de noemer ‘Crafted Arts’ met fantastisch vakmanschap als gemene deler.

‘Vakmanschap’ mag dan misschien wat oubollig klinken; er is juist veel ontwikkeling en innovatie. Met nieuwe technieken als bijvoorbeeld lasertechniek. Of juist oude -in de vergetelheid geraakte- technieken. Kunstenaars en vormgevers zoeken daarin hun weg, specialiseren zich en ontwikkelen hun vakmanschap tot het hoogste niveau. Dat hoogwaardige vakmanschap is een integraal onderdeel in hun ontwerpen én hetgeen Passi galerie u wil laten ervaren.

De zilversmeedwerkplaats, de prachtige authentieke gang en de tot woonhuis verbouwde kleuterlokalen zullen worden verrijkt met bijzondere kunstwerken. Op een informele manier, alsof het gewoon de inrichting betreft… Zo kunt u zien hoe een werk zich in een ruimte verhoudt en een voorstelling maken of dit in uw interieur zou passen.

Deelnemende kunstenaars zijn Esther Stasse met keramiek, Jan Mathesius en Pauline Barendse en Hitomi Hashimoto met zilver/metaalkunst en sieraden. André van Loon, Eelco Veenman, Mark Alexander, Froukje Idsardi, Yuki Ferdinandsen, Carsten from Andersen, Paul Derrez en Paul de Vries met zilverkunst en Tsota Arts and Design met vintage meubels, vintage horloges en knipkunst.

De aanwezigheid van de kunstenaars zullen we ook vanwege de overheidsmaatregelen moeten beperken, maar hopelijk zijn er tegen die tijd meer mogelijkheden, omdat we hun aanwezigheid ook voor u van een toegevoegde waarde vinden

Wel moet u zich via de website aanmelden omdat we gaan werken met een tijdslot. Voorlopig kunt u dat via mail ( info@passi.nl ) doen, maar er wordt gewerkt aan een reserveringslink op de website.

adres:  Jan Kortlandstraat 2      2871 DB Schoonhoven