The 'Arts of Crafts' weekend 15 - 16 - 17 mei

Het ‘Arts of Crafts’ weekend was aanvankelijk gepland op 27 – 28 – 29 maart, maar vanwege de corona crisis hebben we het voorlopig verplaatst naar het weekeinde van 15 – 16 – 17 mei. In de hoop dat de rust en gezondheid in Nederland weer stabiel is en alle beperkende maatregelen zijn opgeheven.

In onze schitterende gerenoveerde kleuterschool wordt voor de eerste keer de tentoonstelling “Crafted Art & Design” gehouden. PASSI Galerie is voortgekomen uit Zilvergalerie de Watertoren, bekend vanwege de collectie hedendaagse zilverkunst. Na de verhuizing wil de galerie zich meer gaan profileren als een galerie van diverse disciplines; vallend onder de noemer ‘Crafted Arts’ met fantastisch vakmanschap als gemene deler.

‘Vakmanschap’ mag dan misschien wat oubollig klinken; er is juist veel ontwikkeling en innovatie. Met nieuwe technieken als bijvoorbeeld lasertechniek. Of juist oude -in de vergetelheid geraakte- technieken. Kunstenaars en vormgevers zoeken daarin hun weg, specialiseren zich en ontwikkelen hun vakmanschap tot het hoogste niveau. Dat hoogwaardige vakmanschap is een integraal onderdeel in hun ontwerpen én hetgeen Passi galerie u wil laten ervaren.

De zilversmeedwerkplaats, de prachtige authentieke gang en de tot woonhuis verbouwde kleuterlokalen zullen worden verrijkt met bijzondere kunstwerken. Op een informele manier, alsof het gewoon de inrichting betreft… Zo kunt u zien hoe een werk zich in een ruimte verhoudt en een voorstelling maken of dit in uw interieur zou passen.

Deelnemende kunstenaars zijn Esther Stasse met keramiek, Jan Mathesius en Pauline Barendse en Hitomi Hashimoto met zilver/metaalkunst en sieraden. Paul de Vries met zilverkunst en Tsota Arts and Design met vintage meubels, vintage horloges en knipkunst. De meeste kunstenaars zullen een groot deel van de tijd zelf aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

U bent van harte welkom, tevoren aanmelden mag via email, maar is niet noodzakelijk.

Jan Kortlandstraat 2      2871 DB Schoonhoven

vrijdag 15 mei: 16.00 – 21.00 uur     zaterdag 16 en zondag 17 mei: 11.00 – 18.00 uur.

Vooralsnog is dit onder voorbehoud dat alle beperkende maatregelen vanwege het coronavirus zijn opgeheven.