Over mij

Paul de Vries

Naam: Paul de Vries
Geboorteplaats: Mierlo
Geboortejaar: 1958

ATELIER PASSÌ is in 1991 opgericht. Aanvankelijk werden eigen collecties sieraden ontworpen en gemaakt, maar nadat ik mij weer in Schoonhoven had gevestigd ben ik mij verder gaan specialiseren in het ontwerpen en maken van groot zilverwerk.

Het zilversmeden is een passie waarin ik mijn creativiteit volledig kan ontplooien. Het medium waarin ik mijn verhalen kan vertellen. Werken met hart, hoofd en handen in een dialoog met een edel metaal is voor mij een schitterend uitdagende avontuur. Steeds ontdek je nieuwe mogelijkheden en bieden je ervaringen nieuwe perspectieven.

Mijn werk is geëxposeerd en/of vertegenwoordigd in collecties van verschillende musea en opgenomen in private collecties in binnen en buitenland.

Ik heb verschillende prijzen gewonnen en ben geselecteerd voor prestigieuze projecten en presentaties.  In 2016 ben ik benoemd tot “stadtgoldschmied van Schwäbisch Gmünd”

Naast eigen werk ontwerpen en uitvoeren voer ik ook ontwerpen in opdracht uit van derden, particulieren met specifieke wensen of kunstenaars die hun ontwerpen uit laten voeren.

Uiteraard voer ik ook restauraties en reparaties uit.

Sinds 2013 geef ik cursussen en workshops om mensen (meer)kennis te laten maken met de techniek van zilversmeden, van beginners tot professionals. Een nieuwe dimensie: het overdragen van kennis en ervaring en het delen van passie.